Vállalkozásokat juttatunk magasabb szintre

Stabilból növekedőt, növekedőből eladhatót. Ilyen cégeket építünk.

MENEDZSMENT TANÁCSADÁS kkv-RA SZABvA

Nézz rá a vállalkozásodra. Stabilan osztalékfizető, nagy cégértékkel rendelkezik, megfelelőek a tartalékai, és elég ellenálló a külső fenyegetésekkel szemben? Ha igen, hátradőlhetsz. Ha nem, akkor tulajdonosként és vezetőként is érdemes még a fejlesztésre fókuszálnod. Mind a folyamataidat, mind a csapatodat, mind pedig a stratégiádat érdemes megvizsgálni és egy következő szintre emelni. 

Amikor a vállalkozásod átlép egy növekedési küszöböt, természetes, hogy túlnő az eddig szükséges kompetenciákon (emberi és technológiai értelemben is). Ideje új irányba indulni – professzionális, jól működő, üzleti logikát követő, értékes céget építeni. Nemcsak te fogod érteni, merre van a növekedés fókusza, hanem a vállalkozásod is arra indul. Vége az ötletszerű működésnek, vége a kézivezérlésnek. Nézd meg, hogyan segítünk mindebben!

Stratégiaépítés, üzleti modell átalakítása

Alapos elemzés után segítünk kialakítani az üzleti stratégiádat. Ha szükséges, segítünk (újra) megtalálni a számodra megfelelő üzleti modellt. Így hosszú távú célok mentén tudod építeni a vállalkozást.

Üzleti tervezés, akciótervezés​

Segítünk elkészíteni az üzleti tervet, kialakítjuk a növekedő bevételhez vezető utat számodra. A terveket konkrét lépésekre bontjuk, hogy pontosan tudd, mit kell megtenned a siker érdekében.

Növekedést célzó részstratégiák kialakítása

Hogyan érj el egy-egy növekedési célt? Ehhez nem elég egy átfogó stratégiai kép, tehát részletesen kidolgozzuk a marketing, pénzügyek vagy akár a szervezeti (HR) területen a hosszú távú céloknak megfelelő stratégiát. Specialistáink egymással összehangolt, egységes rendszert építenek.

Profitnövelés, pénzügyi tervezés​

Hiába a növekedő árbevétel, ha az eredmény kevés. Mi a hosszú távú fejlődést és a tulajdonosi érdekeket is szem előtt tartva fókuszálunk a profitodra. Helyes KPI-ok kiválasztásával, célzott akciókkal növeljük a nyereségedet. Pénzügyi tanácsadó és kontrolling szakembereink a többi részterülettel egyeztetve dolgoznak. 

Vezetőtámogatás és coaching​

Minden döntéshozónak szüksége lehet egy egyenrangú partnerre, akivel megbeszélheti a kérdéseit. Aki felkészült a vállalkozással kapcsolatos kérdésekben, szaktudására és tanácsadói tapasztalataira bátran támaszkodhatsz. Mi ilyen tanácsadókat adunk ügyfeleink mellé.

Hatékonyságnövelés, működésoptimalizálás

A növekedés egyszerre öröm és teher egy vállalkozás életében. A gyorsuló folyamatok, a komplexebb csapat sokszor adatvesztést, szervezeti stresszt, felesleges költségeket és akár növekvő fluktuációt is eredményez. Segítünk, hogy ezek ne alakuljanak ki – vagy ha már káosz van, helyreálljon az egyensúly.

Új piacra lépés vagy új termék/szolgáltatás piacra vitelének támogatása

Új piaci szegmensek megtalálása vagy új termék/szolgáltatás bevezetése előtt segítünk felmérni a lehetőségeket, megtervezni a szükséges akciókat. Összehangoljuk a termékfejlesztés,  marketing és támogató területeik munkáját. Segítünk, hogy a költségek és kockázatok kezelhetőek maradjanak.

Döntéstámogató és kontrolling rendszerek​, mérhető vállalkozás kialakítása

Amit nem tudsz megfigyelni, azt nem tudod menedzselni. Így történhet, hogy számos vezető és tulajdonos csak a könyvelési adatokból, utólag értesül a cége működéséről. Mi kialakítjuk azt a mérési és reporting környezetet, ahol már az első jelek megjelenésekor cselekedhetsz – akár gyorsítani, akár lassítani kell éppen.

"Önjáró cég" kialakításának támogatása

Akkor adtuk a legjobb tanácsot, ha a céged évekkel a tanácsadás után is jól működik: ha mindenki tudja, hol a helye, mi a feladata, és akkor is elvégzi, ha te éppen a Bahamákon nyaralsz. Abban segítünk, hogy elérd ezt az állapotot. Önjáró cég nincs, de önjáró csapatok, jól strukturált rendszerek valóban léteznek.

Tőkebevonás, finanszírozás

A vállalkozásod céljaihoz különböző források illeszthetőek. Ahhoz, hogy sikeresen finanszírozz egy törekvést, jól kialakított forrásmixre van szükséged. A pénzügyi tervezéstől a belső intézkedéseken keresztül akár a banki, befektetői tárgyalásokig rengeteg teendő van. Specialistáink ebben is segítenek: elemeznek, terveznek és menedzselik a forrásbevonás minden lépését. 

Tulajdonosi szerkezet, tulajdonosi megállapodások támogatása

Akár a jelenlegi tulajdonosok céljai, élethelyzete változik, akár új tulajdonost akarsz bevonni, mindenképpen sok kérdés fog felmerülni. Mi segítünk ezeket megfogalmazni, végiggondolni és (új) megállapodásokra jutni. Stabil, hosszú távon működő tulajdonosi együttműködéseket alakítunk ki, hogy mindenki elégedett legyen a közös vállalkozással.

Generációváltás és exit előkészítése, támogatása

“Nehéz döntések kellenek a könnyű élethez”, mondják. Az egyik legnehezebb, amikor át akarod adni új menedzsmentnek a cégedet, vagy akár ki is akarsz szállni belőle, el akarod adni. Ahhoz, hogy a te elvárásaid is teljesülhessenek, illetve a vállalkozás is zökkenőmentesen viselje az átmenetet, sok felkészülés és következetes lépés kell. Mi ezen a folyamaton kísérünk végig.

Bemutatjuk új szolgáltatásunkat!

Interim marketingvezető, mint szolgáltatás – tanácsadás mellett teljes körű lebonyolítás. A piac igényeire reagálva elismert marketingszakemberek közreműködésével hoztuk létre interim marketingszolgáltatásainkat, amelyeket már kis intenzitású támogatásként, 12-40 órás havi díjas csomagokban kínálunk. Az együttműködésben segítünk kialakítani házon belül a nyertes marketing funkciókat. Meghatározzuk és megtervezzük a szükséges folyamatokat és kompetenciákat, valamint az operatív munkához a szakmailag is megfelelő külső és belső csapatot.

Hogyan tesszük jobbá a vállalkozásodat?

Stabilitás és átláthatóság

Sokszor a vállalkozás uralja a tulajdonosok életét, nem pedig fordítva. Mi átláthatóvá tesszük és növekedési pályára állítjuk a cégedet.

Dinamikus és tervezhető növekedés

A cég növekedése lehet problematikus – túl gyors vagy éppen akadozó. Mi reális utak kijelölésével tesszük elérhetővé a stratégiai, távlati célokat.

Átadható cég, értékes exit

Van az a pont, ahol ki szeretnél már szállni. Felkészítjük a vállalkozást a sima átmenetre és akár a magasabb cégértéken való eladásra.

Stabilból növekedőt, növekedőből eladhatót

KKV STRATÉGIAI ÉS ÜZLETI TANÁCSADÁS

A KKV nem “kis nagyvállalat”. Az organikus növekedésből fakadó folyamatok, a rendelkezésre álló források és a sokszor még családias szervezeti kultúra egészen más kihívásokat és lehetőségeket jelent, mint ami egy nagyvállalatnál jellemző.

Éppen ezért a Karson kizárólag olyan tanácsadókkal dolgozik, akik a magyar KKV-piacon már jelentős tapasztalattal rendelkeznek. Értjük a méretből és a gazdasági-kulturális környezetből adódó sajátosságokat. Tudunk kicsiben és dinamikusban gondolkodni. Tiszteljük azokat, akik mérnökből vagy éppen bölcsészből váltak egy növekedő cég vezetőjévé. Érthető módon, belátható lépésekben haladva, a vezetőt és a tulajdonost támogatva fejlesztjük a vállalkozásokat.

Értjük a legkisebb vállalkozások igényeit is

MIKRO- ÉS KISVÁLLALKOZÁSOK STRATÉGIAI ÉS ÜZLETI TANÁCSADÁSA

Azt mondják, minden kezdet nehéz. Szerintünk sokkal nehezebb, amikor az első nekifutás után, akár a 3-4. évben a vállalkozásod túlnő rajtad… felfalva ezzel minden idődet, és olyan kihívásokat támasztva, amikre sosem készültél. Akár pénzügyi, akár marketing-, akár a csapattal kapcsolatos új problémák jöhetnek azzal, hogy a vállalkozásod egyre komplexebb lesz. 

Mi segítünk átlátni a káoszt, és újra távlataiban értelmezni a vállalkozásodat. Egyszerre reális és ambíciózus célokat fogalmazunk meg veled, és segítünk megtervezni az oda vezető utat. Lépésről lépésre haladva vezetünk végig azokon a teendőkön, amik stabillá és növekedővé teszik a cégedet. Ha eddig egy munkahelyet hoztál létre magadnak, akkor támogatunk abban, hogy ezentúl valóban vállalkozást építs. 

Így dolgozunk a vállalkozásoddal

blank

Célok kijelölése

Minden történetnek a vége a fontosabb: mi a céljaidat értelmezzük először. Sokat kérdezünk, adatot gyűjtünk, és reális, elérhető hosszú távú célokat formálunk.

blank

Specialisták kiválasztása

Összeállítjuk a szakértői csapatot, és megszervezzük a céged fejlesztését. Minden lépést érteni fogsz, minden mérföldkőnél hasznos eredményt kapsz.

blank

Növekedés

Adatot gyűjtünk, stratégiát építünk, lépésekre bontjuk és melletted vagyunk a megvalósítás során. Csak akkor vagyunk ott, amikor ránk van szükség.

Ők már velünk növekednek

Közelgő eseményeink

Gyors kávészünetek kötetlen szakmai beszélgetéssel fűszerezve és egy-egy témát mélyebben is körüljáró workshopok. Válaszd azt, amelyikre most épp szükséged van. Gondolkodjunk együtt!

Következő eseményeink

9:00–12:30

Hogyan szervezd meg, hogyan vezesd a vállalkozásod marketingtevékenységét?

Hogyan alakíts ki a társakkal olyan együttműködést, ami nektek és a cégnek is jó.

Karson Műhely

Ahova megyünk előadni

Kávészünet

Karson Műhely

Ahova megyünk előadni

Kávészünet