blank

Együtt gondolkodunk

KARSON MŰHELY

Ki vezet, merre vezet? Konfliktusok a közös vállalkozásban

Ez a workshopunk lezajlott, így jelenleg nem tudsz jelentkezni. Ha nem szeretnél lemaradni az eseményeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Hogyan alakíts ki a társakkal olyan együttműködést, ami nektek és a cégnek is jó?

Mi ez a téma, mire jó a workshop?

A tulajdonosok és a menedzserek közötti viszony nem mindig felhőtlen. Más a szerepük, más a feladatuk és más az érdekük egy vállalkozásban. 

Különösen nehéz a helyzet, amikor a tulajdonos és a cég vezetője ugyanaz a személy – ha pedig több tulajdonos és vezető is van, rendkívüli káosz tud keletkezni a fejekben, az érdekekben és a kapcsolatokban is.

  • Hogyan lehet ezt a sokféle szerep-, feladat és hatáskört úgy összehangolni, hogy abból egy hosszú távon is jól működő munkakapcsolat alakuljon ki?
  • Hogyan maradhat meg a barátság és működhet jól a munka?
  • Mire kell figyelni, miben kell megállapodni és hogyan kell a megállapodott feltételeket rögzíteni?
  • Hogyan lehet egyetlen emberen belül szétválasztani a különböző szempontokat?
  • Mi az, amivel már az alapítás előtt érdemes foglalkozni, és mi az, amivel ráérünk?
  • Egyáltalán: hány ponton “fájhat”, ha nem foglalkozunk mindezzel?

A vezetői együttműködések stratégiai, jogi és emberi oldalát járjuk körbe. 

A workshopot kivételesen nem is egy, hanem három szakember tartja majd, hiszen a kérdéskör nagyon összetett. Látképet adunk, ami alapján el tudsz indulni, hogy fejben és csapatban is elkezdjétek elrendezni a kérdéseket. És adunk néhány végiggondolható feladatot is. Ha pedig többre van szükséged, azt is megmutatjuk, hogyan dolgozhatsz az összegabalyodott dolgok szétszálazásán a tulajdonostársakkal, vezetőkkel.

Hogyan fejlődik a vállalkozásod?

Részletek

Időtartam és hely:

3,5 óra, ONLINE

Részvételi díj:

35 000 Ft + ÁFA

Inkább valami mást szeretnél tudni?

blank

Kontakt személy:

Ágnes

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, amiben előre értesítünk az eseményeink  időpontjairól, és más híreinkről.

Kinek ajánljuk, kinek nem?

Azoknak a mikro- és kisvállalkozások vezetőinek ajánljuk, akik

A workshop tematikája

A workshop 3 részből áll:

A workshopot tartják:

blank

Hűvös Ágnes

Karson Consulting, stratégiai tanácsadó

Észlelt tünetek alapján azonosítja a vállalkozás stratégiai szintű problémáit, és ennek kezelésére megfelelő csapatot állít össze, valamint stratégiai változási folyamatban a vezetőket és tulajdonosokat támogatja.
Ügyfelei főleg a vállalkozás megtorpant növekedése, a tulajdonosok közötti tisztázatlan folyamatok vagy a vállalkozás hektikus működése miatt keresik meg. 
Ügyfélvisszajelzés, amire a legbüszkébb: „Azt csináljuk, amit 2 éve veled megbeszéltünk – és működik!” 
Szakmai háttér: 10+ év nemzetközi projektmenedzsment, saját vállalkozások, a Semmelweis Egyetem innovációs ügynökségének operatív vezetője (2008–2011). A Karson Consulting alapítója, tréner, stratégiai tanácsadó. 
2019-ben mosható jegyzetfüzetét 37-szer írta tele – azaz közel 4000 oldalt rajzolt és írt. És nem lassít.

blank

dr. Fori Hajnal

ügyvéd, jogmediátor

Élet- és munkatapasztalata alapján jutott arra a meggyőződésre, hogy az emberek, ügyfelek közti tudatos kommunikáció és tervezés hiánya okozza azokat a konfliktusokat, melyeket – leggyakoribb esetben – a különböző jogi eljárások csak fokoznak. Első dolga megtudni az ügyféltől, hogy mi a konkrét célja azzal, hogy felkereste az ügyvédet. A célhoz kell ugyanis – a körülmények ismeretében – kiválasztani az eszközt. Legnagyobb sajnálatára, az ügyfelek gyakran csak akkor fordulnak jogi tanácsért szakemberhez, amikor már felmerült a probléma, pedig a prevenció az üzleti életben is legalább olyan fontos lehet, mint az egészségügyben. A jogi háttér – legalább alapszintű – ismerete minden vállalkozó, ügyvezető szakmai alapismereteihez hozzá kell tartozzon azzal, hogy minden gazdasági társaságnak rendelkeznie kell olyan jogi tanácsadóval, aki ismeri a társaság életútját, és ennek megfelelően tud szakmai segítőként közreműködni a vállalkozás zökkenőmentes fejlődésében.

Andráska Zsófia

Andráska Zsófia

business coach, Női Sikertréner

Közel 15 évig építettem tanácsadó cégemet, ami projektmenedzsment és pályázatírás területén működik. Megtapasztaltam az egyszemélyes induló vállalkozás kihívásait, valamint a növekedés, bővülés nehézségeit. Coaching keretében éppúgy dolgozom az indulás fázisában, a növekedés, a stábépítés, a szervezetfejlesztés vagy épp a konszolidációs időszakában lévő cégekkel. Segíteni, tudok, az időmenedzsment, a szervezetfejlesztés, a vezetői kompetenciák fejlesztésének illetve a cégen belüli tudásmenedzsment területén. De szívesen dolgozom veled a külső, belső elvárásoknak való megfelelés, az önelfogadás, a maximalizmus, a bizonytalanság, illetve a döntésképtelenség kérdéskörein is.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mekkora a minimum és a maximum létszám egy-egy workshopon?  A workshopokat 6 főtől tartjuk meg, és maximum 8 főt tudunk fogadni. Így biztosítjuk, hogy minden résztvevő elegendő figyelmet kapjon. Egyes Műhelyekre nagyobb létszám is befér, a téma és a módszertan függvényében.

Hogyan fizetek? A megrendelés leadását követően küldünk neked emailben egy díjbekérőt, ennek alapján átutalással tudod rendezni a workshop díját. Az összeg jóváírása után szintén emailben küldjük a számlát a megrendeléskor leadott számlázási adatokkal. Kérjük, ha a számlázási adataiddal valami mégsem stimmel (ez már a díjbekérőn látszani fog), akkor azt azonnal jelezd munkatársunknak itt: nadinka.kiglics@karsonconsulting.com

Mik a lemondás feltételei? Minden ezzel kapcsolatos kérdésben olvasd át figyelmesen a Karson Műhely Felhasználási Feltételeit.

Online vagy offline workshop lesz a rendezvény? A workshopokat online és személyesen is megrendezzük. A rendezvény jellegét a meghirdetett dátumnál jelezzük. Online workshop esetén a kapcsolatot a Google Meet rendszerén keresztül valósítjuk meg, amelyhez nincs szükség külön szoftver telepítésére, technikai feltétele mindössze egy kamera és egy mikrofon (akár a laptop beépített készülékei is lehetnek).

Kérdésem maradt, hogyan tehetem fel? Írj nekünk vagy hívj a honlap alján található elérhetőségeinken.

Olvass tőlünk cikkeket a Karson Blogon:

Nézd meg ezeket a Műhelyeket is:

blank

Gördülő tervezés workshop

A válságban a tervezési módszertanok az eddig ismert formájukban nem minden esetben maradtak használhatók. Mutatunk egy olyan módszert, ami kiállta a válság próbáját.