Együtt gondolkodunk

KARSON MŰHELY

Tulajdonosok és menedzserek együttműködése KKV-kban

Hogyan alakíts ki a társakkal olyan együttműködést, ami nektek és a cégnek is jó?

Mi ez a téma, mire jó a workshop?

A tulajdonosok és a menedzserek közötti viszony nem mindig felhőtlen. Más a szerepük, más a feladatuk és más az érdekük egy vállalkozásban. 

Különösen nehéz a helyzet, amikor a tulajdonos és a cég vezetője ugyanaz a személy – ha pedig több tulajdonos és vezető is van, rendkívüli káosz tud keletkezni a fejekben, az érdekekben és a kapcsolatokban is. 

  • Hogyan lehet ezt a sokféle szerep-, feladat és hatáskört úgy összehangolni, hogy abból egy hosszú távon is jól működő munkakapcsolat alakuljon ki? 
  • Hogyan maradhat meg a barátság és működhet jól a munka? 
  • Mire kell figyelni, miben kell megállapodni és hogyan kell a megállapodott feltételeket rögzíteni? 
  • Hogyan lehet egyetlen emberen belül szétválasztani a különböző szempontokat? 
  • Mi az, amivel már az alapítás előtt érdemes foglalkozni, és mi az, amivel ráérünk?
  • Egyáltalán: hány ponton “fájhat”, ha nem foglalkozunk mindezzel? 

A vezetői együttműködések stratégiai, jogi és emberi oldalát járjuk körbe. 

A workshopot kivételesen nem is egy, hanem három szakember tartja majd, hiszen a kérdéskör nagyon összetett. Látképet adunk, ami alapján el tudsz indulni, hogy fejben és csapatban is elkezdjétek elrendezni a kérdéseket. És adunk néhány végiggondolható feladatot is. Ha pedig többre van szükséged, azt is megmutatjuk, hogyan dolgozhatsz az összegabalyodott dolgok szétszálazásán a tulajdonostársakkal, vezetőkkel.

Hogyan fejlődik a vállalkozásod?

Részletek

Időtartam és hely:

3,5 óra, ONLINE

Időpont:

2021.november 7.

9:00-12:30 (GMT+1)

Részvételi díj:

35 000 Ft + ÁFA

Jegytípus

40 jegy van még erre az eseményre
Hány jegyet szeretnél?

Inkább valami mást szeretnél tudni?

Kérdezz tőlünk:

Ágnes

Kinek ajánljuk, kinek nem?

Azoknak a mikro- és kisvállalkozások vezetőinek ajánljuk, akik

A workshop tematikája

A workshop 3 részből áll:

A workshopot tartják:

Hűvös Ágnes

Karson Consulting, stratégiai tanácsadó

Észlelt tünetek alapján azonosítja a vállalkozás stratégiai szintű problémáit, és ennek kezelésére megfelelő csapatot állít össze, valamint stratégiai változási folyamatban a vezetőket és tulajdonosokat támogatja.

 

Ügyfelei főleg a vállalkozás megtorpant növekedése, a tulajdonosok közötti tisztázatlan folyamatok vagy a vállalkozás hektikus működése miatt keresik meg. 

Ügyfélvisszajelzés, amire a legbüszkébb: „Azt csináljuk, amit 2 éve veled megbeszéltünk – és működik!” 

 

Szakmai háttér: 10+ év nemzetközi projektmenedzsment, saját vállalkozások, a Semmelweis Egyetem innovációs ügynökségének operatív vezetője (2008–2011). A Karson Consulting alapítója, tréner, stratégiai tanácsadó. 

 

2019-ben mosható jegyzetfüzetét 37-szer írta tele – azaz közel 4000 oldalt rajzolt és írt. És nem lassít.

dr. Fori Hajnal

ügyvéd, jogmediátor

Élet- és munkatapasztalata alapján jutott arra a meggyőződésre, hogy az emberek, ügyfelek közti tudatos kommunikáció és tervezés hiánya okozza azokat a konfliktusokat, melyeket – leggyakoribb esetben – a különböző jogi eljárások csak fokoznak. Első dolga megtudni az ügyféltől, hogy mi a konkrét célja azzal, hogy felkereste az ügyvédet. A célhoz kell ugyanis – a körülmények ismeretében – kiválasztani az eszközt. Legnagyobb sajnálatára, az ügyfelek gyakran csak akkor fordulnak jogi tanácsért szakemberhez, amikor már felmerült a probléma, pedig a prevenció az üzleti életben is legalább olyan fontos lehet, mint az egészségügyben. A jogi háttér – legalább alapszintű – ismerete minden vállalkozó, ügyvezető szakmai alapismereteihez hozzá kell tartozzon azzal, hogy minden gazdasági társaságnak rendelkeznie kell olyan jogi tanácsadóval, aki ismeri a társaság életútját, és ennek megfelelően tud szakmai segítőként közreműködni a vállalkozás zökkenőmentes fejlődésében.

Andráska Zsófia

business coach, Női Sikertréner

Közel 15 évig építettem tanácsadó cégemet, ami projektmenedzsment és pályázatírás területén működik. Megtapasztaltam az egyszemélyes induló vállalkozás kihívásait, valamint a növekedés, bővülés nehézségeit. Coaching keretében éppúgy dolgozom az indulás fázisában, a növekedés, a stábépítés, a szervezetfejlesztés vagy épp a konszolidációs időszakában lévő cégekkel. Segíteni, tudok, az időmenedzsment, a szervezetfejlesztés, a vezetői kompetenciák fejlesztésének illetve a cégen belüli tudásmenedzsment területén. De szívesen dolgozom veled a külső, belső elvárásoknak való megfelelés, az önelfogadás, a maximalizmus, a bizonytalanság, illetve a döntésképtelenség kérdéskörein is.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mekkora a minimum és a maximum létszám egy-egy workshopon? A workshopokat 6 főtől tartjuk meg, és maximum 8 főt tudunk fogadni. Így biztosítjuk, hogy minden résztvevő elegendő figyelmet kapjon. Egyes Műhelyekre nagyobb létszám is befér, a téma és a módszertan függvényében.

Hogyan fizetek? A megrendelés leadását követően küldünk neked emailben egy díjbekérőt, ennek alapján átutalással tudod rendezni a workshop díját. Az összeg jóváírása után szintén emailben küldjük a számlát a megrendeléskor leadott számlázási adatokkal. Kérjük, ha a számlázási adataiddal valami mégsem stimmel (ez már a díjbekérőn látszani fog), akkor azt azonnal jelezd munkatársunknak itt: nadinka.kiglics@karsonconsulting.com

Mik a lemondás feltételei? Minden ezzel kapcsolatos kérdésben olvasd át figyelmesen a Karson Műhely Felhasználási Feltételeit.

Online vagy offline workshop lesz a rendezvény? A workshopokat online és személyesen is megrendezzük. A rendezvény jellegét a meghirdetett dátumnál jelezzük. Online workshop esetén a kapcsolatot a Google Meet rendszerén keresztül valósítjuk meg, amelyhez nincs szükség külön szoftver telepítésére, technikai feltétele mindössze egy kamera és egy mikrofon (akár a laptop beépített készülékei is lehetnek).

Kérdésem maradt, hogyan tehetem fel? Írj nekünk vagy hívj a honlap alján található elérhetőségeinken.

Olvass tőlünk cikkeket a Karson Blogon:

Nézd meg ezeket a Műhelyeket is:

Bevételnövelés módszerei workshop

Az árbevétel egy vállalkozás legszembetűnőbb (és talán legtöbbre értékelt) teljesítménye. Ki ne szeretné növelné? Nem mindegy azonban, hogyan csinálod, mihez nyúlsz hozzá

Operatív marketing vezetés KKV-vezetőknek

A marketing az egyik leggyakrabban kiszervezett funkció. De sok buktatója is van. Megtanítunk, hogyan kerüld el ezeket.

Árszámítások workshop

Az árazásban számtalan szempontot kell érvényre juttatni. Bemutatjuk azt az árszámítási módszert, ami az árazás alapja - és néhány más variációra is fény derül.