Hogyan válassz KKV-tanácsadót?

Kihez fordulj, ha kérdésed van? Ez a legnehezebben megoldható kérdés, amivel a KKV-vezetők szembesülnek. Számtalan szaktudás, rengeteg elnevezés, egymást átfedő területek… Segítünk "rendet rakni" a KKV tanácsadók között.

Hűvös Ágnes írása

blank
Sok KKV-tulajdonos és vezető fordul a megfelelő szaktudásért külső tanácsadókhoz, fejlesztőkhöz. A keresett tudás sokféle lehet: a rendszerszintű kihívásoktól a speciális kérdésekig vagy akár a vezető, a csapat személyes fejlődéséig a vállalkozás bármely területe kerülhet fókuszba. A tanácsadó feladata a diagnózistól a helyes válaszok megtalálásán át akár a megoldások gyakorlati alkalmazásáig is terjedhet, ezekben kíséri ügyfeleit.

Szerencsére ma már nemcsak a nagyvállalati, hanem a KKV-szektorban is számos tanácsadó dolgozik, és online is elérhető sok információ arról, hogy ki és milyen területen kínálja tudását. Kicsit olyan, mint amikor Gombóc Artúr kerül zavarba:

kerek csokoládé, szögletes csokoládé, töltött csokoládé, adótanácsadó, marketingtanácsadó, stratégiai tanácsadó, mentor, coach, szakértő…

A választás néha nemcsak azért nehéz, mert nem ismered a konkrét tanácsadót, hanem azért is, mert nehéz felmérni, pontosan mire is van szükséged. A tudás átfedő lehet, a módszerek pedig szerteágazóak.

Írtunk egy gyakorlatias útmutatót, amelyben azt szedtük össze, hogyan választunk mi tanácsadókat a Karson projektjeihez, akár belső (azaz saját fejlesztésünkkel kapcsolatos) ügyben, akár az ügyfeleink számára. Mélyülj el a témában, kattints a gombra a letöltéshez!

Hogy mennyire gyakori is az “eltévedt kérdések” problémája, azt minden szakértőnk, tanácsadónk visszajelzi. 

„Van egy kérdésem, de nem tudom, kinek tegyem fel.” „A könyvelőmet kérdeztem, de azt mondta, ez nem az ő dolga…” Te is mondtál már ilyesmit? Nem vagy egyedül. Az adótanácsadás, a könyvelés, a pénzügy és a kontrolling egymáshoz is szorosan kapcsolódó területek. Mégsem mindegy, mikor melyik funkció dolgozik. A hasonlóságok több esetben is elbizonytalanítják a vállalkozókat, hogy melyik területre is „tévedtek”, melyik szakértőre lenne szükségük. Ezért szakértőink hármasban nekiestek, hogy Hamupipőke módjára szétválogassák a három területet. Ha kifejezetten ez a terület érdekel, olvasd vonatkozó blogposztunkat: Adótanácsadás, pénzügyek, kontrolling: hogyan ne vessz el benne?

Sajnos a tanácsadói szakma maga is küzd – nagyon sok olyan pályatárs van, akik nehezen határozzák meg, mihez is értenek legjobban… vagy éppen sok minden ben tudnak segíteni, és ezért nem mernek specializálódni. Ennek egy speciális szegmenséről, a coachok piacáról korábban már írtunk

A Karsonnál mi úgy döntöttünk, hogy specialistákkal dolgozunk – de mivel kompex problémákat oldunk meg, projektcsapatokat szervezünk. Ügyfeleinknek tehát nem kell pontosan tudnia, melyik szakterületre van szükségük: vezető tanácsadóink segítenek a jó kérdést meghatározni, a Karson összeállítja a projektet, aztán pedig specialistáink elvégzik mindazt a munkát, amire szükséged van. Tanácsadóink az üzletfejlesztés, szervezetfejlesztés és marketing területéről érkeznek, generalistáink feladata pedig elsősorban az ő munkájuk tökéletes összehangolása.

Végül, de nem utolsó sorban sokat gondolkozunk etikai kérdésekről. A jelenlegi helyzetben is látunk számos olyan kommunikációt, ami a „válságálló” vállalkozást, a „garantált sikert” és a „biztos növekedést” ígéri neked egy olyan helyzetben, amiről egyelőre senki nem tud biztosat. Hogy mi mit ígérünk, hogyan dolgozunk, arról ebben a cikkünkben olvashatsz: A sikerről, a vállalkozásról – és pár szóban a szexről.

Böngészd át útmutatónkat is, hogy jobban meg tudd határozni, mik is a kérdéseid – és kire lehet szükséged. Aztán pedig vedd fel velünk a kapcsolatot. Ha nem ránk van szükséged, azt is megmondjuk.

blank

Hűvös Ágnes

Senior partner, Karson Consulting
Észlelt tünetek alapján azonosítja a vállalkozás stratégiai szintű problémáit, és ennek kezelésére megfelelő csapatot állít össze, valamint stratégiai változási folyamatban a vezetőket és tulajdonosokat támogatja. Ügyfelei főleg a vállalkozás megtorpant növekedése, a tulajdonosok közötti tisztázatlan folyamatok vagy a vállalkozás hektikus működése miatt keresik meg.

Hasonló tartalmak

TANULJ ÉS FEJLŐDJ VELÜNK!

Ha érdekelnek legújabb cikkeink, eseményeink és workshopjaink, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és értesülj első kézből!