Tulajdonostársak – nem az a kérdés, hogy mekkora a részesedésed…

Egyetlen cégtulajdonosnak lenni nem biztos, hogy nyerő. De mi az értelme a tulajdonostársaknak?

Hűvös Ágnes írása

2021-10-24
Sokak számára a vállalkozásukból részesedést feladni egókérdés. A közkeletű hit az, hogy „ha 100%-om van, akkor biztosan nem lehet baj”. Hát de. Alapvető tévedés van a gondolat mögött, mindenképpen érdemes tisztázni.

A vállalkozás olyan, mint egy almatorta. A cukrásznak. 

A kezdeti befektetés 0,5 kg liszt, 3 tojás, 30 dkg cukor és 1 kg alma (tisztítatlanul). Ha almatortaként szeretnéd értékesíteni, a várható értéke ebben az állapotban gyakorlatilag 0. Amikor elkezdünk rajta dolgozni, és egyre jobban hasonlít tortához, az értéke is változik. Vagyis

  • ha a kezdeti hozzávalók 100%-a a tiéd, attól még közel 0 értéket birtokolsz, 
  • ha egy elősütött, félkész almatortát 100 fabatkáért tudsz értékesíteni, de a tortának csak a 70%-a a tiéd, akkor is 70 fabatkányi érték van a birtokodban,
  • ha pedig a kész tortát 150 fabatkáért adod, és addigra már csak 50% van a birtokodban, akkor is 75 fabatkányi értéket mondhatsz magadénak. 

Azaz minden olyan befektetőbevonás, tulajdonosiszerkezet-változás, ami a cégérték növekedéséhez vezet, masszívan az érdekedben áll. Az egód itt… egy csipet só a tortában. Szükséges, de valljuk be, nélküle is rendben leszünk. Azaz ha bárkit bevonsz, a helyes kérdés az lesz: hogyan vezet ez a cég növekedéséhez, fejlődéséhez, végül pedig a cégérték növekedéséhez.

Tulajdonostársak – miben tudnak helyettesíteni?!…

Gyökerezhet az egytulajdonosos gondolkodás abban is, hogy azt gondolod: más nem tudja olyan jól megcsinálni… Elmesélem, mi ezzel a gond.

Egyrészt az, hogy ha a cégben te egy nélkülözhetetlen munkatárs vagy, akkor a cég a te influenzádtól össze fog omlani. Másrészt, ami ennél is fontosabb, te nem lehetsz kizárólag a céged alkalmazottja. Lehet, hogy felfigyeltél fentebb: ezt az almatortát a cukrász szempontjából vizsgáltuk. Gondolj bele. A tulajdonos nem eszi meg az almatortát, hanem hasznot szeretne belőle. Ezt elérheti úgy, hogy minden évben osztalékot vesz ki, de úgy is, hogy a kész, finom tortát eladja. Ezzel szemben a benne dolgozó alkalmazott egészen fura dolgot csinál, ha az almatortás hasonlattal élünk: egyszerre eszi és újratermeli az almatortát. Ennek a visszásságairól, azaz arról, hogy mi a baj azzal, ha egyszerre vagy tulajdonos és dolgozó is a saját cégedben, már több helyen írtunk és még fogunk is.

Nyisd meg most, olvasd el később az ezzel kapcsolatos cikkeinket:
Működő, nyereséges, eladható? Vagy addig még el kell jutni… 
Egy fenékkel két lovat megülni… 

A tulajdonostárs valamilyen plusz értéket hoz a cégedbe. Azaz ha pusztán kapacitást akarnál bővíteni, akkor nem feltétlenül kell a százalékaidról lemondani: vegyél fel alkalmazottat. Persze van olyan, hogy az alkalmazott nagy értéket jelent (olyan nehezen elérhető kompetenciát hordoz), ilyenkor egy employee option pool létrehozását javasolják, és néhány százalékot osztunk ki a legfontosabb, leginkább a céghez kötendő alkalmazottak között.

Üzlettárs esetén azonban sokkal szerencsésebb, ha 

az új társ többet és mást tud, mint te, 

azaz nélkülözhetetlen kulcskompetenciát (és/vagy tőkét) hozol be így, amit nem tudsz te magad helyettesíteni. Ebben az esetben neked nem lesz kevesebb feladatod, viszont a cég képes lesz növekedni. Azaz egy teljes értékű üzlettársnak egyenrangú társnak kell lennie, akinek nem delegálsz, hanem akivel újrastrukturálod a feladatokat.

Valójában nem bővítesz, hanem modellt váltasz. 

De most a lényeg: cégtulajdonosként, vállalkozóként gondolkodj első naptól eladható almatortában (még akkor is, ha nem akarod eladni). Az almatorta-logika ugyanis azt eredményezi, hogy 

osztalékfizető céget építesz, 

és nem egy új munkahelyet magadnak.
Válts szemléletet.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Hűvös Ágnes

Senior partner, Karson Consulting
Észlelt tünetek alapján azonosítja a vállalkozás stratégiai szintű problémáit, és ennek kezelésére megfelelő csapatot állít össze, valamint stratégiai változási folyamatban a vezetőket és tulajdonosokat támogatja. Ügyfelei főleg a vállalkozás megtorpant növekedése, a tulajdonosok közötti tisztázatlan folyamatok vagy a vállalkozás hektikus működése miatt keresik meg.

Hasonló tartalmak

Működő, nyereséges, eladható? Vagy addig még el kell jutni…

Mondhatnánk, hogy a tavasz adta az apropót ehhez az íráshoz – vagy az egyes cégekben felszabaduló idő a leállás miatt -, de valójában persze nem. Erre a posztra régóta készülünk, és különös időszerűséget ad a témának az, hogy számos vállalkozásban várhatóak nagy változások, elsősorban az üzleti modell terén, de tartunk tőle, hogy a tulajdonosi körben is. Erről írtunk egy korábbi cikkünkben – ha nem olvastad, kattints majd vissza oda is. Most arra hívunk, hogy játssz el a gondolattal, milyen lenne valaki másnak átadni egy szép, rendezett, eredményes céget.

TOVÁBB OLVASOM