„Miért kell percenként kérdezgetni?…” – távmunkáról beszélgettünk (podcast)

Kipróbáltad, milyen a távmunka kényszerből. Folytatnád szabad akaratodból? Podcast.

Podcast Andráska Zsófiával és Kiglics Nadinkával

blank
2020-06-09

A „hivatásos” távmunkáséletet kőkeményen tanulni kell. Meg lehet szokni és nagyon lehet szeretni, kinek-kinek beállítottsága és lehetőségei szerint. De még a csaknem két évtizednyi otthonról vagy részben otthonról folytatott távmunkás vállalkozói létbe is hozott bőven változásokat a 2020. tavaszán előálló új helyzet, amikor a távmunka, a távolból való munka, de még akár a távoktatás is összecsúszott sokak életében. Régi-új távmunkás kihívásokról beszélgetett Andráska Zsófia Női Sikertréner Kiglics Nadinka kollégánkkal – ha most nincs időd a teljes felvételt meghallgatni, kattintgass bele a téged érdeklő részeknél:

– Otthon dolgozni és távmunkában dolgozni nem ugyanaz – a különbség a szervezettségben, hatékonyságban jól érzékelhető. Hogyan ragadd meg ezt a kezdetektől? (~1:00).

– Hogyan válaszd szét térben, időben a szerepeidet – a körülötted élők számára is jól látható módon? (~06:00)

– Hogyan maradj motivált – még akkor is, ha úgy érzed, hogy elborítanak a feladatok, vagy egyszerűen nem látod egy nagyobb projekt végét? (~09:00).

– Hogyan változott a feladatok átadása és átvétele, illetve a cégen belüli kommunikáció? (~15:30).

– Hogyan tartsd szemmel a feladatokat, hogy ne kallódjanak el? (~26:00)

– Az összetartozás érzését, a csapatépítést is más felületekre kell helyezni. Ezt is érintettük egy kicsit. (~31:30).

– Az új felállás akár még éveken át, több hullámban is velünk maradhat. Milyen új kapaszkodókat, a feltöltődés új módjait látja maga előtt az, aki már évek óta távmunkás életformában él? (~34:00).

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Az adást itt hallgathatod meg:

Ha tovább olvasnál a témában, ezek is érdekelhetnek:

A cikk szerzője:

blank

Kiglics Nadinka

A Sämling Solution Consulting Kft. ügyvezetője. Az ügyvezetői tevékenység mellett terepen is dolgozik: szervezetek, csapatok és egyének fejlesztésével foglalkozik, főként csoportdinamikára épülő eszköztárral, mindig egyedi igényre építve. Végzettsége szerint pszichológus, 2001 óta dolgozik szervezetpszichológusként, 1500 tréning- és tanácsadói nap van a háta mögött.

Hasonló tartalmak

blank

Lépj le, lépj át, lépj tovább

“Meghalt a király, éljen a király!” – a középkori Franciaországban hirdették ki ezekkel a szavakkal az uralkodó elhunytát és utódjának trónra lépését. Nem is kellett tovább taglalni, ebben minden benne volt. A cégek élén történő váltás azonban nem ilyen rövid és gyors, főleg ha a vezetők kiskirályok módjára irányítják vállalkozásukat. Sokszor az alapító tulajdonos nem ismeri fel, hogy egy idő után ő maga a növekedés akadálya. A cégek nehezen veszik rá magukat, hogy a tulajdonost egy új ügyvezetőre cseréljék. Éppen ideje beszélni a váltás okairól és módjairól.

TOVÁBB OLVASOM
blank

Üzlettársakkal? Igen! De hogyan?

A közösségi médiában időnként elszabadul egy-egy elkeseredett, indulatos poszt. Vagy csak egy kérdés: “kell-e üzlettárs?” Szerintünk jó dolog. Hűvös Ágnes kollégánk elmondja, miért. És a végén még egy rendkívül éles üzlettársi vitáról is beszámol…

TOVÁBB OLVASOM
blank

És eljöve a szezonalitás…

A szezonalitás ugyan befolyásolható, de az alapvetés biztos: ugyanúgy eljön, mint a halál. Hogy ez ne így legyen, valami földcsuszamlásszerű változásra lenne szükség a fogyasztói szokásokban. Amíg ez nincs így, addig használjuk ki az előnyünkre!

TOVÁBB OLVASOM

TANULJ ÉS FEJLŐDJ VELÜNK!

Ha érdekelnek legújabb cikkeink, eseményeink és workshopjaink, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és értesülj első kézből!