A Tindenmudók

Minden cégnek van kellemetlen ügyfele. Mi most eláruljuk, kitől félünk a legjobban.

Hűvös Ágnes írása

2020-11-15
Biztos minden cégnél van olyan, akit nem szeretnének ügyfélnek. A Mumus, aki ha bejelentkezik, minden kolléga rémülten összerezzen. A kekecek, az akadékoskodók, a fizetni nem akarók, az energiavámpírok. A Karsonnál ilyen a Tindenmudó. Hűvös Ágnes kollégánk elmeséli, milyen az.

„Olyan okos vagyok, hogy időnként egy szót sem értek abból, amit mondok.” (Oscar Wilde)

Ismerek valakit, aki mindent jobban tud. Tényleg. Megszereli az órát, kétszázzal repeszt csúcsforgalomban, és már hatkilencfél órája tudta, hogy mi lesz vacsorára. Az ő mentsége az, hogy még csak két és fél éves. És még egy mentsége van: soha, egyetlen percre sem hagyja abba a tanulást. Kérdez és kérdez, és azokban a pillanatokban, amikor éppen nem mindentud (így, egybe), akkor nagyon sokat tanul. Játszásiból persze mindentudó. Pontosabban Tindenmudó.

Aztán ismerek egészen sok olyat is, aki mindent (jobban) tud. Kétszáz embernek magyarázza egyszerre a tudományt. Üzleti tárgyaláson egyetlen kérdést se tesz fel. Ha el is megy egy képzésre résztvevőnek, csak másfél órát van jelen, és akkor is a laptopján dolgozik. Egy előadás végén a kérdésszekcióban tizenöt percig hozzászól. Soha nem kíváncsi. Nincs rá ideje. Soha nem bizonytalan. Nincs rá szüksége. Tanácsadóhoz megerősítésért jár, és ha ezt nem kapja meg, felháborodik. Ingyen akar tudást, mondván, amúgy nem is kell neki, csak kíváncsi volt.

Időnként felhívnak minket Tindenmudók. Egy darabig azt hisszük, az ügyfeleink akarnak lenni, de ez hamar elmúlik. Lebuknak, na. Éppen tíz éve történt, hogy egy Tindenmudó a legújabb fejlesztésének a piacra viteléről akart velünk értekezni. Mondtam neki:

– Professzor úr, térjünk ki részletesebben ennek a találmánynak a hasznosítására.
Ő felháborodottan emelte fel a hangját a telefonban:
– Minek arról beszélni?! Én TUDOM, hogy a találmányom hasznos!

Na, ő is Tindenmudó. És még csak mentsége sincs.
Van még mit tanulnunk. Nekem türelmet, hogy a Tindenmudókkal is tudjak mit kezdeni.

A cikk szerzője:

Hűvös Ágnes​

Senior partner, Karson Consulting

Észlelt tünetek alapján azonosítja a vállalkozás stratégiai szintű problémáit, és ennek kezelésére megfelelő csapatot állít össze, valamint stratégiai változási folyamatban a vezetőket és tulajdonosokat támogatja. Ügyfelei főleg a vállalkozás megtorpant növekedése, a tulajdonosok közötti tisztázatlan folyamatok vagy a vállalkozás hektikus működése miatt keresik meg.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Hasonló tartalmak

Tippek a hatékony távmunkához (podcast)

A korlátozások korát éljük, és ezek egy része biztosan velünk is marad. Hosszú távon kell megbarátkoznunk a távmunkás életformával, pedig az otthoni munkavégzés kihívás még azoknak is, akik régóta dolgoznak így. Néhány tipp és trükk segíthet a home office megszervezésében.

TOVÁBB OLVASOM

Copyright © 2020 Carsongrey Üzletfejlesztő Kft., Minden jog fenntartva Adatkezelési tájékoztató | ÁSZF | | Jogi Nyilatkozat Impresszum | Jogi Nyilatkozat

Te tudod, milyen esélyekkel él túl a vállalkozásod egy újabb karantént?

Karanténállósági KVÍZ

Töltsd ki 1 perces kvízünket, és azonnal megtudhatod!