E-kereskedelem és piaci változások – hogyan élte meg 2020 első fél évét egy FMCG-mikrovállalkozás?

Lassú építkezés, hirtelen fellendülés, rugalmas és gyors alkalmazkodás – egy sikeres kisvállalkozás mesélt nekünk a 2020-21-es történésekről és tervekről.

Perlaki Fanni írása

2020-12-21
A jelenlegi járványhelyzetnek vannak vesztesei – de nem árulunk el újdonságot, ha azt mondjuk, hogy az e-kereskedelem igencsak felpörgött. Aki időben felépítette a működő online megoldásokat, annak „csak” az ellátási láncot kell biztosítania: legyen termék és legyen kiszállítás. Az igazán izgalmas az, ha erről olyanok tudnak mesélni, akik maguk is benne dolgoznak, így Szemmagasság-sorozatunkban KKV-tulajdonosokat és vezetőket kérdezünk. Úgy tűnik, egy hobbiállat-táplálékkal foglalkozó kis magyar cég kitűnőre vizsgázott az első félévben a felmerülő kihívások során. A karácsonyi hajtás kellős közepén sikerült elérnünk, hogy Perlaki Fanni, a Barfshop tulajdonos-ügyvezetője meséljen nekünk a sikerekről és a tervekről.

Lassú építkezés, hirtelen fellendülés

A Fanni’s Barfshop idén lesz 5 éves. 2015-ben gondoltam egy nagyot, és én, aki sosem tudtam a pénzt beosztani, sem alkudni, nopláne a sivatagban homokot eladni – vállalkozásba kezdtem. A Barfshopban meg akartuk mutatni, hogy a kutyatáplálás nem annyiból áll, hogy az élelmiszeripari hulladékból tápot gyártunk és aranyáron eladjuk, hanem sokkal inkább arról, hogy a négylábú családtagok is megérdemlik a minőségi ételt, és ezáltal a hosszú, egészséges életet. 5 év telt el, felépítettünk egy webshopot, négy üzletet. 

Mi a járványhelyzet nyertesei voltunk sok szempontból: volt egy aprólékos munkával felépített webshopunk, ahova át tudtuk terelni a kieső bolti forgalmat, így pusztán egyetlen új szolgáltatást vezettünk be: hűtőautót béreltünk, és kivittük az árut azoknak, akik eddig a boltjainkba jöttek a kiskedvencek vacsorájáért. Az e-kereskedelem évek óta fejlődik, és ennek kétségkívül új lendületet adtak a tavaszi korlátozások is: azok is interneten vásároltak, akik jobban szeretnek boltba menni, vagy épp le kellett győzniük a bizalmatlanságukat. A korlátozások bevezetésével webshopunk bevétele sosem látott magasságokba szárnyalt, ami viszont meglepett, hogy a nyári feloldásokkal sem esett vissza, miközben a boltokba ugyanúgy visszatértek az emberek. Úgy tűnik, sok új vevőt nyerhettek az e-kereskedők, így mi is.

Évek óta érdekes megfigyelni, milyen rohamtempóban változik a kutya- és cicatartási kultúra Magyarországon is. Úgy látszik, a nyugati mintát kezdjük el mi is követni: egyre több a városi, lakásokban élő kedvenc, akiknek szeretnének a gazdik minőségi, hosszú életet biztosítani, így most már egyre inkább megfigyelhető trend a prémium eledel iránti igény növekedése is. Ilyen szempontból az általunk képviselt etetési forma – a BARF – is évről évre népszerűbb. Mi egy réspiacot találunk öt évvel ezelőtt, a meglévő keresletet azonban ki is kell tudni szolgálni, így a webshopos jelenlét fejlesztése mellett az elkövetkező 1,5 évben a boltok számának gyarapítását tűztük ki célul.

Hiszek abban, hogy a kétségkívül kényelmes online rendelés mellett ugyanúgy igény van a családias kiszolgálásra, a szakértelemre, vagy épp egy közösségre, ahol hasonszőrű kutyások, cicások találkozhatnak egymással.

A kulcs: a rugalmas reagálás

Minden jel arra mutat, hogy a koronavírus a mindennapjaink része marad, az élet egy jó ideig nem tér vissza a megszokott kerékvágásba. Igyekszünk az első hullám történéseiből tanulni, és továbbra is rugalmasan reagálni a változásokra.

A legfontosabb tanulság a Barfshop számára az volt, hogy gyorsan és rugalmasan kell változtatni.

Már az első hullám alkalmával is ez volt a döntéseink mozgatórugója. Ezért nyújtottunk olyan szolgáltatást is, hogy rendelési limit nélkül is házhoz szállítottunk Budapest területén, illetve növeltük a boltok választékát. Ezeket mind a mai napig megtartottuk, mert beváltak, és jól működnek. Az első hullám során szerzett tapasztalat pedig adott egy bátorságot a második hullámra is.

Jövőre az elsődleges fókusz a működés stabilizálásán lesz. A válság mélypontja utáni időszakra készülve az idén nyitott  két új boltunkat szeretnénk mihamarabb felzárkóztatni a két korábbi bolthoz. Fejleszteni érdemes válság idején, mi is ezért nyitottuk őket. És még ha a vásárlóink érthető módon nem is válságidőszakban jártak gyakran üzletekbe, ez változni fog. Mindemellett a jövő évben kiemelt feladat lesz a költségek monitorozása, újrastrukturálása, a kiadások észszerűsítése.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Borítókép: Freepik

A cikk szerzője:

Perlaki Fanni

Kutyadietetikus, a Barfshop.hu tulajdonosa, megálmodója. Cégében a kutyák táplálását más szemszögből közelítik meg: tápok helyett az otthon is könnyedén elkészíthető hús alapú étrendhez adnak meg mindent, ami szükséges az etetéshez.

barfshop.hu

Hasonló tartalmak