Ti kérdeztétek: mit lehet tenni másolókkal?

, Feb 17, 2018, Ti kérdeztétek

Ez itt Philippe Starck Mademoiselle nevű széke – a 2016-os év 10 leginkább másolt designtárgyának egyike. Egy zárt Facebook-csoportban a minap felvetette egy kézműves, hogy mit lehet tenni a másolással, mi pedig ígértünk segítséget. Megnéztük a munkáit (álomszépek!), meg a másolóját is, az alapján írunk most.

Fontos azonban leszögeznünk, hogy a másolás minden iparágat érint. Másolnak  üzleti modellt, felhasználói felületet, csomagolást, marketingmegoldásokat. Azaz ha te nem a kézművesiparban vállalkozol, akkor is igaz lehet az, amit alább írunk.

Íme a javaslataink üzleti tanácsadói szemszögből:

3 NE-TEDD

1. NE BOSSZANKODJ. Philippe Starck azt mondja, hogy akkor kezdene aggódni, ha nem lennének másolói. A másolás ténye jelzi, hogy valami igazán nagyszerűt csinálsz – a nagyszerűnek mindig, minden iparágban vannak másolói. Azaz kezdhetsz büszkülni, ha másolót fedezel fel. Ugyanakkor azt is vedd számításba, hogy a piaci igényekből generálható üzleti megoldásokra mások is rájöhetnek. Az, akinek hasonlít a biznisze a tiedhez, lehet, hogy csak ugyanannak a piacnak az igényeit kutatja, ugyanonnan inspirálódik, hasonló technológiát használ. Azaz ha ilyet találsz, akkor told félre egy pillanatra a saját zsenialitásodba vetett hitet és tedd fel a kérdést: biztosan másoló? Ha igen, akkor jöhet a többi lépés, azaz először nem-lépés.

2. NE VÁDASKODJ. Ha névvel vagy felismerhető identitással hivatkozol valakire másolóként, az teret ad neki arra, hogy jogi lépéseket tegyen ellened. Azaz ő perelhet téged, ha megvádolod azzal, hogy lop. Csak akkor tehetsz ilyet (nyilvánosan vagy sem), ha van a kezedben érvényes végzés, addig meg se próbálkozz vele. Tehát ha mindenképpen meg akarod vádolni, akkor azt jogásszal és az elsőségedet igazoló dokumentációkkal kezdd. De az esetek többségében nem éri meg ezzel foglalkozni. Fontold meg alaposan.

3. NE MENJ BELE A VERSENYBE – azaz ne akard sem árral, sem folyamatos, felesleges mértékű innovációval lenyomni, mert mindkettő csak neked teremt kockázatot. Ehelyett szép nyugodtan folytasd azt a sikeres stratégiát, amit eddig követtél. Mit jelent ez? Azt, hogy a folyamatos termékfejlesztés ugyan elegáns, de költséges megoldás. Hacsak nem a luxus szegmensben alkotsz, nem az eredetiség lesz az egyetlen érték, amivel sikeres lehetsz. Az árverseny pedig senkinek nem jó, beleértve a teljes piacot.

3 EZT-TEDD

1. ISMERD A LEHETŐSÉGEIDET. Szakértő bevonásával (!) vizsgáld meg a jogi védelem lehetőségét. A márkád mindenképpen legyen védett, de ezen túl is érdemes megfontolni, hogy mik a lehetőségeid. Ehhez sajnos mindenképpen hozzáértőre lesz szükséged, de egy konzultáció díja bele kell, hogy férjen. Ha szükséges, tegyél lépéseket, de ne görcsölj rá, ha nem éri meg. Azt pedig, hogy megéri-e, az üzleti céljaid határozzák meg.

2. FÓKUSZÁLJ A VEVŐIDRE, NE A VERSENYTÁRSAIDRA. A hűséges vevő a te legjobb fegyvertársad, védelmeződ. Ha őt meg tudod tartani, ha a vevőid száma nő, akkor nincs okod aggodalomra. Azaz tartsd szemmel a marketingcsatornáidat, a marketingeszközeidet, a szövegeidet és fotóidat – és ezeket védd meg a másolótól. Ebben egy jó marketinges is segítségedre lehet, pánikolni nem kell. Figyeld a forgalomadatokat (leadek, konverzió, lemorzsolódás, átlagos ügyfelérték), és lehet, hogy rájössz, hogy semmi teendő. Ha mégis aggaszt a dolog, marketingtanácsadó segít. Nagyon halkan mondjuk, de vannak finom, jogrenden belüli módszerek az ő csatornáinak rongálására is (mármint nem a marketinges, hanem a másoló csatornáira gondolunk ). Csak akkor foglalkozz ezzel, ha valóban fontos. Nem szokott az lenni. A saját csatornáid rendben tartása azonban életbevágó feladat a másolótól függetlenül.

3. HASZNÁLD A SZTORIT. Pár éve az egyik blogposztunkat egy országos magazin nyúlta le. Mi pedig csináltunk egy kampányt, amiben kifejeztük azt a büszkeségünket (méghozzá jó nagy adag humorral), hogy milyen klassz is, amikor egy ekkora médium másol tőlünk. A követőink elkezdték megosztani, kommenteltek, vitatkoztak az ilyenkor követendő taktikán – a konverziónknak jót tett. Egy másik alkalommal az egyik másolónkat kihívtuk nyilvános szakmai esetversenyre. Nyilvánosan ment a kihívás is. A másoló nem jött el, de a konverziónknak ez is jót tett. Érdemes gondolkodni azon, hogyan tudod a másolást mint sztorit a marketingedben használni. Például egy sziporkázóan vicces blogposzttal arról a csajról, aki másnap (!) mindig a te tegnapi szerkódban bukkant fel az egyetemen. Vagy a srácról, aki a te sztorijaidat meséli sajátjaként a házibulikban. A lényeg a meghökkentés, a nevetés – és az, hogy a vásárlóiddal és azok ismerőseivel kommunikálj. Osszák meg, nevessenek, kötődjenek érzelmileg.

+1 Mélyen hiszünk abban, hogy a másolóktól lehet tanulni, esetenként együtt is lehet dolgozni. Minden másolót és versenytársat érdemes megismerni, elemezni. Ha van rá lehetőség, hívd meg egy kávéra őket. Ezt csak akkor tudod megtenni, ha van közös érdeketek valamiben, illetve ha nem hevernek szanaszét az üzleti titkaid. Ha jó fej, egy adott ponton nyíltan fogtok beszélgetni – ez persze nem az első kávé után lesz. Ha rossz arc, akkor pedig el lehet felejteni egymást.

És most hajrá – ennyit éppen elég volt a versenytársakkal foglalkozni. Fordulj a vevőid felé.

Hasonló cikkek

Fejleszd velünk a vállalkozásodat

Hogyan lehetsz Karson-tanácsadó?

Karson Consulting.

© Karson Consulting 2019

Jelen vagyunk:

Magyarország, Budapest

Románia, Kolozsvár